Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Znanstveno-popularno predavanje o turbulencijama

Događaj je završio

U četvrtak znanstveno-popularno predavanje o turbulencijama Future Hub Križevci najavljuje novo znanstveno-popularno predavanje pod nazivom „Fizika u vrtlogu turbulencije“, a o temi koja zaokuplja pažnju meteorologa, oceanologa, astronoma, fizičara, matematičara i pilota govorit će dr.sc. Andrej Dundović. „Proći ćemo ukratko historijski razvoj razumijevanja fenomena, razmotriti kako ga je već Leonardo da Vinci intenzivno proučavao, opisati ulogu turbulencije u Svemiru te diskutirati kako turbulencija predstavlja konceptualno težak izazov za modernu fiziku“, najavio je Dundović.
Zanimljivo je da problem matematičkog opisa turbulencije znanost nije riješila već sto pedeset godina pa je uvršten u sedam milenijskih problema. Za rješavanje svakog od njih nudi se nagrada od milijun dolara. Predavanje „Fizika u vrtlogu turbulencija” održat će se u četvrtak 25. ožujka u 19 sati u podrumskoj dvorani Hrvatskog doma, otvoreno je za javnost i ulaz je besplatan.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Na vrh