Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ženijalni dani – Besplatne projekcije u Kinu Križevci

Događaj je završio

Ove godine Pučko otvoreno učilište Križevci pridružuje se filmskom programom Ženijalni dani u Kino mreži. Kino mreža od 8. do 12. ožujka 2023. godine u filmskom programu Ženijalni dani deveti put zaredom slavi snagu i moć žena.

Kino Križevci u programu nudi dvije besplatne projekcije:

NOĆNI PUTNICI
ČETVRTAK, 9. 3.2023. u 20 sati
– film francuskog redatelja Mikhaëla Hersa vratit će vas u osamdesete i podsjetiti da usporite i prihvatite sve što vam život nosi prije nego što prebrzo prođe. U filmu pratimo Élisabet (koju tumači briljantna Charlotte Gainsbourg) koju je napustio muž i ostavio je da se sama brine o njihovo dvoje djece. Ne znajući za poraz, Élisabet nalazi posao u kasnonoćnoj radioemisiji, a u okrilje svog doma prihvaća i novu članicu – tinejdžericu Talulu bez doma i obitelji. Iako će s njima ostati kratko, Talulah će ostaviti neizbrisiv trag u životima Élisabet i njezine djece.
Film o upornim i hrabrim ženama koje su razotkrile jedan od najvećih seks skandala u filmskom svijetu i zauvijek promijenile američku kulturu.
https://www.youtube.com/watch?v=Wa8QSTuTug8

ROCCA MIJENJA SVIJET
PETAK – 10. 3.2023. U 17: 00 sati
– film je o jedanaestogodišnjoj djevojčici odrasloj s ocem astronautom. Njeno obrazovanje zahvaljujući tome više nalikuje treningu za svemirsku misiju negoli obrazovanju koje bi se očekivalo od osobe njenih godina. Kada joj oca šalju raditi nekoliko mjeseci na Međunarodnu svemirsku stanicu, Rocca je prisiljena preseliti se u Hamburg kod svoje bake i po prvi put krenuti u školu.U
novoj će sredini Rocca svojim posebnim znanjima i vještinama, kao i snalažljivošću zapanjiti svoje okruženje te učiniti svijet boljim mjestom!
Francuski kandidat za Oscara koji nastoji istražiti “veliko univerzalno pitanje” našeg odnosa s majčinstvom.
https://www.youtube.com/watch?v=uuy-3U5oTb8&t=2s

Besplatne karte potrebno je rezervirati online na stranici Kina Križevci https://kino.krizevci.hr/
Preostale slobodne karte možete preuzeti fizički na blagajni Kina Križevci prije projekcije.

Na vrh