Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Valentinovo u Križevcima

Događaj je završio

I ove godine povodom Valentinova, centar grada Križevaca prigodno je ukrašen simbolima ljubavi, a pripremljen je i prigodan program.

Tako će se u petak, 11. veljače u 18 sati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice održati promocija nove knjige Inne Moore „Spašen“.

Na samo Valentinovo, 14. veljače u 17,00 sati na Strossmayerovom trgu održat će se pripovijedanje knjige „Marta i Ivek“ uz autora Josipa Petrlića Pjera i članove dramsko-scenske skupine Kolibrići.

Isti dan u 18,00 sati Gradska knjižnica će upriličiti susret s „Najčitateljima“, a svakodnevno do 16. veljače u predvorju knjižnice možete vidjeti izložbu unikatnog nakita Kristine Kovačić „Škatuljica“.

Blagdan sv. Valentina poznatiji je kao Valentinovo ili Dan zaljubljenih te se obilježava 14. veljače. Prema tradiciji, na taj dan zaljubljeni iskazuju svoju ljubav darivajući jedno drugome cvijeće i druge darove. Sveti Valentin bio je svećenik u Rimu u doba kad je Rimskim Carstvom vladao car Klaudije, a pogubljen je 269. godine odsijecanjem glave jer se protivio štovanju rimskih bogova. Bio je jedan od prvih kršćanskih mučenika kojeg se kao zaštitnika zaljubljenih štuje od 15. stoljeća.

Pozivamo sve naše sugrađane da prošeću ukrašenim gradom i zabilježe fotografiju u ljubavnom foto kutku na Strossmayerovom trgu, te da uživaju u prethodno spomenutom programu.

Na vrh