Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

U utorak kampanja One Billlion Rising – Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama

Događaj je završio

U utorak, 14.veljače, 2023.g, u 11 sati na Strossmayerov trgu u organizaciji Udruge “HERA“ obilježit će se kampanja One Billlion Rising u Križevcima – Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama
Kampanja “Milijarda ustaje” je svjetska globalna kampanja koju je pokrenuo aktivistički pokret V-day 2012. godine predvođen aktivistkinjom Evom Ensler, kao poziv na akciju i odgovor na zastrašujuću statistiku po kojoj je svaka treća žena u svijetu pretučena ili silovana, što čini ukupno jednu milijardu zlostavljanih žena. Hrvatska nije iznimka. Podaci su alarmantni. Svakih 15 minuta jedna žena je fizički zlostavljana, svake godine prijavi se oko 20 000 slučajeva nasilja, a sve veći broj žena ubijaju njihovi partneri.
Ove godine obilježava se 10 godina kampanje i 20 godina pokreta V-Day-a iz kojeg je izrastao globalni pokret Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama u kojemu sudjeluje 200 zemalja, uključujući Hrvatsku.
Ovogodišnji moto USTANIMO ZA SLOBODU! / RISE FOR FREEDOM ima za cilj kreirati novu kulturu u kojoj nema nasilja, u kojoj razvijamo suosjećanje i solidarnost, borimo se protiv nejednakosti i čuvamo planetu Zemlju.
SVJETSKI POKRET Milijarda ustaje protiv nasilja nad ženama i djevojčicama – ‘One Billion Rising’ u veljači i ožujku svake godine, provodi kampanju u oko 200 zemalja svijeta, pa tako uspješno i u brojnim gradovima i mjestima u Hrvatskoj

Članicama HERA-e pridružit će se Križevačke mažoretkinje plesnom koreografijom na ‘himnu’ kampanje BREAK THE CHAIN (Prekini lanac).
Iz udruge HERA pozivaju sve plesne skupine, građane i građanke da se pridruže koreografiji te da simboličnim obilježavanjem kampanje pošaljemo poruku suosjećanja i solidarnosti.

Na vrh