Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Tajna veza gravitacije i elektriciteta, dr.sc. Petar Pavlović

Događaj je završio

Future Hub Križevci za četvrtak najavljuje prvo znanstveno popularno predavanje za javnost , uživo u podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma. Predavač dr.sc. Petar Pavlović govorit će o skrivenoj vezi između gravitacije i elektromagnetizma, koje je Einstein neuspješno pokušavao ujediniti i proučavao ih u zadnjem desetljeću svog života.
“Vidjet ćemo da su se nekad elektromagnetizam i gravitacija razumijevali kao potpuno odvojene pojave, da bi se u klasičnoj fizici veoma približili. Danas su međutim teorije koje ih opisuju, opća teorija relativnosti i kvantna teorija polja, u potpunosti različite i čine se kao nespojive. Razgovarat ćemo o tome kako se opis gravitacije i elektromagnetizma može pokušati ujediniti. U vezi s time diskutirat ćemo i neke nedavno objavljene rezultate znanstvenika uključenih u rad znanstveno obrazovnog centra Future Hub te ujedno
najaviti i neka buduća znanstvena istraživanja”, najavio je Pavlović.
Predavanje je na rasporedu u četvrtak 18. veljače u 19 sati u podrumskoj dvorani Hrvatskoga doma uz poštivanje epidemioloških mjera. Ulaz je besplatan.

Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Vrijednost projekta je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog progr ama Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD a i lokalne zajednice“.

Na vrh