Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

SUFFest 2023

Događaj je završio

𝗦𝗨𝗙𝗙𝗲𝘀𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟯 | 𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 | 𝟭𝟬. 𝟭𝟬. – 𝟭𝟱. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟯. | 𝗞𝗿𝗶𝘇̌𝗲𝘃𝗰𝗶 | 𝗨𝗹𝗮𝘇: 𝘀𝗹𝗼𝗯𝗼𝗱𝗮𝗻
Festival suvremenih umjetničkih formi (SUFFest) u svom osmom izdanju posvećen je umjetnosti u javnom prostoru i praksama urbanih intervencija, a predstavit će raznoliki program s posvetom i podsjećanjem na događaje sličnog karaktera u Križevcima u zadnjih dvadesetak godina.
𝗙𝗲𝘀𝘁𝗶𝘃𝗮𝗹 𝗰́𝗲 𝗯𝗶𝘁𝗶 𝗼𝘁𝘃𝗼𝗿𝗲𝗻 𝘂 𝘂𝘁𝗼𝗿𝗮𝗸 𝟭𝟬. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝘂 𝗟𝗶𝗸𝗼𝘃𝗻𝗼𝗷 𝗴𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗷𝗶 𝗚𝗿𝗮𝗱𝘀𝗸𝗼𝗴 𝗺𝘂𝘇𝗲𝗷𝗮 𝗞𝗿𝗶𝘇̌𝗲𝘃𝗰𝗶 𝘂 𝟭𝟴:𝟬𝟬 𝗵 𝗶𝘇𝗹𝗼𝘇̌𝗯𝗼𝗺 „𝗚𝗿𝗮𝗱 𝗻𝗮 𝗱𝗿𝘂𝗴𝗶 𝗽𝗼𝗴𝗹𝗲𝗱“.
𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠:
𝘂𝘁𝗼𝗿𝗮𝗸 𝟭𝟬. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝘂 𝟭𝟴:𝟬𝟬 𝘀𝗮𝘁𝗶 / 𝗟𝗶𝗸𝗼𝘃𝗻𝗮 𝗴𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗷𝗮 𝗚𝗿𝗮𝗱𝘀𝗸𝗼𝗴 𝗺𝘂𝘇𝗲𝗷𝗮 𝗞𝗿𝗶𝘇̌𝗲𝘃𝗰𝗶
Otvorenje SUFFesta
Umjetnici: Antonio Grgić, Tea Hatadi, Kruno Jošt, Marijan Molnar i Saša Živković
Otvorenje izložbe „Grad na drugi pogled“
Performans „Med i mlijeko“ – Kruno Jošt / izvodi Umjetnik u oporavku
𝘀𝗿𝗶𝗷𝗲𝗱𝗮 𝟭𝟭. 𝟭𝟬. 𝘂 𝟭𝟮:𝟬𝟬 𝗵 / 𝗔𝘁𝗿𝗶𝗷 𝗟𝗶𝗸𝗼𝘃𝗻𝗲 𝗴𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗷𝗲 𝗚𝗿𝗮𝗱𝘀𝗸𝗼𝗴 𝗺𝘂𝘇𝗲𝗷𝗮 𝗞𝗿𝗶𝘇̌𝗲𝘃𝗰𝗶
Performans „Krug“ Saša Živković
𝗰̌𝗲𝘁𝘃𝗿𝘁𝗮𝗸 𝟭𝟮. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝘂 𝟭𝟴:𝟬𝟬 𝘀𝗮𝘁𝗶 / 𝗟𝗶𝗸𝗼𝘃𝗻𝗮 𝗴𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗷𝗮 𝗚𝗿𝗮𝗱𝘀𝗸𝗼𝗴 𝗺𝘂𝘇𝗲𝗷𝗮 𝗞𝗿𝗶𝘇̌𝗲𝘃𝗰𝗶
Predavanje „Kako izgleda sjećanje?“ Saša Šimpraga
𝗽𝗲𝘁𝗮𝗸 𝟭𝟯. 𝟭𝟬. 𝟮𝟬𝟮𝟯. 𝘂 𝟭𝟵:𝟬𝟬 𝘀𝗮𝘁𝗶 / 𝗚𝗮𝗹𝗲𝗿𝗶𝗷𝗮 𝗞𝟮
Izložba „Sjećanje na kino Kalnik“ – kolekcija plakata Vlade Štrukleca
Ovim osmim izdanjem udruga K.V.A.R.K. se ujedno podsjeća na prve korake u prezentaciji umjetničkih praksi tog karaktera koje je izvodila na nekoliko drugih festivala; među prvima je projekt Urbanih intervencija (2003.) koji je realiziran u suradnji s križevačkim umjetnicima Tanjom Topolovec i Krunom Joštom te Culture Shock Festival (2007.) koji je u jednom svojem segmentu donio intervenciju Vlaste Delimar „Hrvatski proizvod“. Uz spomenute radove, udruga se ovom temom prisjeća urbanih intervencija koje su izveli austrijski umjetnici iz bečke udruge „Kforum Vienna“ u prvom izdanju SUFFesta 2007. g..
Osmo izdanje SUFFesta ponovo će staviti u fokus javne prostore tj. izaći na ulicu i kroz umjetničko-aktivističku sliku problematizirati drugačiji govor umjetnosti od uobičajenog koji je zatvoren u specijalizirane prostore. Program festivala donosi urbaneintervencije u centru Križevaca troje križevačkih, tj. umjetnika porijeklom iz Križevaca, Tee Hatadi, Krune Jošta i Saše Živkovića, a uz njih sudjeluju dva koprivnička umjetnika: Antonio Grgić i Marijan Molnar.
U partnerstvu s Gradskim muzejom Križevci u Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci u utorak, 10. 10. 2023. u 18:00 h bit će postavljena izložba „Grad na drugi pogled“. Izložbom se daje uvid u Gn2p projekt uz izbor radova nastalih na dosadašnjih 13 održanih sekvenci u različitim gradovima diljem Republike Hrvatske. Riječ je o putujućem interdisciplinarnom edukacijsko izložbenom projektu Platforme za unapređenje kulture/PUNKT iz Zagreba koji povezuje angažirano promišljanje grada, umjetničku produkciju, edukaciju mladih kroz radionice s renomiranim suvremenim umjetnicima i razvoj publike.
Predavanjem „Kako izgleda sjećanje“ istaknuti aktivist, teoretičar i publicist Saša Šimpraga dat će uvid u strane i domaće prakse memorijalizacije u javnom prostoru.
U sklopu ovog segmenta festivala predviđamo posebnu izložbu filmskih plakata križevačkog autsajder umjetnika Vlade Štrukleca kojom će se prezentirati dio njegove kolekcije s naglaskom na osamdesete godine 20. st. kada je kino bilo na svom vrhuncu.
Donatori: Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Središnji državni ured za demografiju i mlade, Koprivničko-križevačka županija, Grad Križevci
Izvor: Udruga K.V.A.R.K.
Na vrh