Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Samostalna izložba Zdenke Vrabec

Događaj je završio

U subotu 15.12.2018 u 18 sati u prostorijama Križevačkog likovnog kruga dođite i uživajte u samostalnoj izložbi Zdenka Vrabec.
Ponekada se neizrecive riječi, osjećaji najbolje prikazuju kroz paletu boja, dođite i uvjerite se.

ZDENKA VRABEC

Rođena je 1954. godine u Koprivničkoj Reki kod Koprivnice. Odrasla , školovala se i radila
u Križevcima. Ekonomistica po zvanju sada u mirovini.

Ljubav sa crtanje i slikanjem iskazuje od najranije mladosti, osobito u osnovnoj školi kada njen interes i talent za crtanje i slikanje otkriva tadašnji prof. Dragutin Ančić, koji njene radove šalje na dječju izložbu u Indiju.

Tokom daljnjeg školovana, zaposlenja, osnivanjem obitelji, slikanje bude potisnuto drugim prioritetima, ali ljubav za slikanjem uvijek je bila prisutna tu negdje. Odlaskom u mirovinu ta ljubav i želja se ostvaruju, kada se aktivnije počinje baviti crtanjem i slikanjem. Uključuje se školu crtanja i slikanja pri Pučkom otvorenom učilištu u Križevcima. Tečaj crtanja završava kod dr.  Zdenka Baloga, a tečaj slikanja kod prof. Zorana Homen, kod kojeg se upoznaje sa svim slikarskim tehnikama i čarima slikanja i kada počinje samostalno stvarati.

Aktivna je članica Križevačkog likovnog kruga (KLK-a), čija je predsjednica pet godina.

Izlagala je mnogim skupnim izložbama KLK-a u Križevcima, Popovači, Varaždinskim Toplicama, Koprivnici, Ludbregu. Kao slikarici amateru, radovi su joj odabirani za izložbe i susrete likovnih stvaralaca amatera u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Rado sudjeluje na likovnim kolonijama, a i organizira pri KLK-u.

Radi u realističnom stilu, s naglašenim kolorizmom. Slika različite motive od pejsaža, cvijeća, mrtve prirode, veduta, životinja, a prisutni su i sakralni motivi.
Radi u svim svim tehnikama od olovke, pastela, akrila i ulja, ali najčešće akrilom i uljem na platnu.

Na vrh