Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Radionica: „Pripremimo kuću za klimatsku krizu“

Događaj je završio

17. tjedan cjeloživotnog učenja

Pučko otvoreno učilište Križevci ove godine sudjeluje u 17. Tjednu cjeloživotnog učenja koji će se održati od 17. do 23. travnja.

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja koja se organizira s ciljem podizanja svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Kako bi se poticala kultura učenja i osobna motivacija, svake se godine organiziraju brojne aktivnosti – predavanja, radionice, okrugli stolovi, koncerti i slično. Cilj je ne samo potaknuti na učenje, već osvijestiti da učenje nije samo formalno školovanje namijenjeno za mlade, već se učiti može kroz razne neformalne oblike, u bilo kojoj životnoj dobi.

🌱Kako bismo i mi, kao ustanova za obrazovanje odraslih, doprinijeli navedenom cilju, organiziramo besplatnu radionicu pod nazivom „Pripremimo kuću za klimatsku krizu“ koja će se održati u subotu 22. 4. 2023. s početkom u 10:00 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci, na adresi Trg svetog Florijana 14.

💡Polaznici radionice naučit će što je klimatska kriza, koji su joj uzroci te kako i sami sudjeluju u njezinom pogoršanju; koje su posljedice klimatske krize te kako će se odražavati na njihov svakodnevni život i životni standard; kako učiniti kuću otpornijom na suše, poplave, oluje, vrućine, redukcije struje, vode i plina, visoke režije, povlačenje podzemnih voda, smanjene poljoprivredne prinose, inflaciju i nestašicu posla; što mogu učiniti sami, a za što im trebaju stručnjaci i dozvole; kako pomoći susjedima u razmišljanju, planiranju i izvedbi. Radionica će se sastojati od uvodnog interaktivnog predavanja s pitanjima i odgovorima, radioničkog dijela s grupnim radom koji će facilitirati voditelj radionice i podjele rezultata grupnog rada uz zajednički razgovor u plenumu.

👨‍🏫 Voditelj radionice je Veljko Armano Linta, mag. ing. arh., ovlašteni arhitekt i od 2013. g. direktor Studija Armano Linta za arhitekturu i dizajn s međunarodnim iskustvom. Certificirani je Gaia Education trener za četiri dimenzije održivosti te se od 2017. g. bavi participativnim obrazovanjem za održivost. Bio je voditelj i ključni stručnjak za izradu scenarija poučavanja međupredmetne teme Održivi razvoj u sklopu CARNET-ova projekta E-škole. Predaje, piše i vodi radionice/tečajeve o održivosti, obrazovanju, timskom radu i regenerativnoj arhitekturi, među ostalim u suradnji s Udruženjem hrvatskih arhitekata, Hrvatskom komorom arhitekata, Arhitektonskim fakultetom u Zagrebu, Hrvatskom gospodarskom komorom, Ministarstvom kulture, Gaia Education, United World Colleges, We Learn We Grow, programom Erasmus+, Zakladom Slagalica i mnogim drugim organizacijama civilnog društva i odgojno-obrazovnim ustanovama. Supokretač je tima Satelit edukacije za održivost i regenerativnost. Uz to je i prevoditelj za engleski jezik.
Zbog ograničenog broja mjesta prijavite se na 099 490 4590 ili suradnik@pou-krizevci.hr

tjedan-cjelozivotnog-ucenja

Na vrh