Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljanje slikovnica Borisa Kralja

Događaj je završio

Srdačno Vas pozivamo na međugeneracijski susret učenika Oš Ljudevita Modeca i štićenika Doma za starije i teško bolesne odrasle osobe Senior Care i promociju slikovnica Borisa Kralja „Mali jež u zeko“ i „O mački, ribi i ostalima“ dobitnici nagrade dječjeg žirija Ovca u kutiji 2018.
Susret će se održati u utorak 29. siječnja 2019. u 17 sati u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci.
Ulaz je besplatan!
Slikovnice će biti moguće kupiti po promotivnoj cijeni.
********************************************
Boris Kralj dobitnik je nagrade ‘Ovca u kutiji’ koja se tradicionalno dodjeljuje najboljoj hrvatskoj slikovnici u sklopu međunarodnog sajma knjiga Interliber.
Nagrada “Ovca u kutiji” dodjeljuje se od 2005. godine, a riječ je o jedinoj nagradi u Hrvatskoj u kojoj stručni žiri sastavljen od književnika, književnih kritičara i ilustratora pregledava cjelokupnu godišnju produkciju slikovnica i vrednuje umjetničku vrijednost teksta i njegov odnos s ilustracijom.
Boris Kralj je rođeni Zagrepčanin, školovanje je završio u Križevcima, gdje je i radio kao komercijalist, a potom i direktor sektora informatike. Nakon toga odlazi u Koprivnicu raditi kao radijski urednik i voditelj emisija za djecu i mlade, što ga, kao slikara amatera, potiče da se okuša u pisanju i ilustriranju slikovnica. Njegova prva slikovnica „Mali jež i zeko“ doživjela je veliki uspjeh, slijedi: „O mački, ribi i ostalima“, prema kojoj se priprema i lutkarska predstava. Rad i razgovori s djecom nadahnjuju ga te nastavlja aktivno raditi na novim pričama i slikovnicama.

Na vrh