Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Predstavljanje knjige: “Nikola Tesla ispod paučine”

Događaj je završio

O knjizi

NIKOLA TESLA KAKAV JE DOISTA BIO

Koliko ste puta slušali da je Nikola Tesla bio ekscentrični ili ludi znanstvenik, izdvojen iz ljudskog društva i zadubljen samo u svoje eksperimente, da nije volio žene, da nije volio družiti se s ljudima, da se ponosio svojim srpskim rodom i hrvatskom domovinom i još mnogo toga sličnog. Sve je to daleko od istine i iskrivljuje dobro lice velikog znanstvenika do izgleda karikature. Ali kad odgrnemo paučinu zabluda i mitova, pojavljuje se sasvim drukčije, mnogo ljepše stvarno lice velikana.

Kakav je doista bio Nikola Tesla saznat ćete u knjizi koja nosi naslov „Nikola Tesla ispod paučine”, a o njoj će govoriti prof. dr. sc. Darko Žubrinić s Fakulteta elektrotehnike i računarstva i njezin autor Mario Filipi.

 

O autoru

Mario Filipi, novinar i publicist, hrvatski branitelj i stopostotni invalid Domovinskoga rata (Zagreb, 24. III. 1950.). Završio je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Braniteljima u Domovinskom ratu pridružio se kao snimatelj i fotoreporter, a ranjen je 13. listopada 1991., kad mu je prilikom proboja prema Vukovaru tenkovska granata odnijela lijevu ruku i desnu nogu. Filipi se danas uspješno bavi publicistikom, glumom, fotografijom, voćarstvom i sportom. Piše kolumne i do sada je objavio tri knjige te zbirke pjesama i jednu monodramu.

Na vrh