Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Pop up izložba Marije Arki: „Crtanje kroz uspomene“ (6. Križevačko likovno ljeto)

Događaj je završio

Marija Arki završila je diplomski studij na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, gdje je stekla titulu sveučilišne magistre informatike. Pored informatike, aktivno se bavi digitalnim dizajnom, kombinirajući tehničke vještine s kreativnošću. Imala je priliku dizajnirati brošuru korištenu u nastavi na fakultetu, a u studentskoj udruzi imala je ulogu glavnog dizajnera.

U slobodno vrijeme kontinuirano razvija svoje kreativne vještine. Završila je edukaciju iz digitalnih vještina za dizajn i ilustracije, školu slikanja pod vodstvom profesora i hiperrealista Zorana Homena te radionicu crtačkih tehnika pod vodstvom akademske umjetnice Aleksandre Gorete. Članica je Križevačkog likovnog kruga, s kojim je izlagala svoje radove na nekoliko izložbi. Svoje personalizirane radove – crteže, slike i ilustracije – objavljuje na Instagram profilu @markiarts.

Od djetinjstva gaji strast prema crtanju i izradi DIY (uradi-sam) projekata, inspirirana obiteljskim talentom za crtanje. Najviše se bavi portretima, ali povremeno crta i druge motive poput životinja, vjerskih motiva i građevina. Svoje radove najčešće stvara koristeći grafitne olovke, ugljen, drvene boje i akvarel, dok ponekad posegne i za akrilnim i uljanim bojama.

Na Art online natjecanju osvojila je 1. mjesto u kategoriji “olovka-pastel-ugljen” s crtežom mačke. Sudjelovala je na izložbama “Skrivene atrakcije Međimurja” s digitalnom ilustracijom “Međimurski zmaj” te “39 susret likovnih stvaralaca” Hrvatskog sabora kulture s realističnim portretom djeteta.

Na vrh