Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Počinje 15. Culture Shock Festival

Događaj je završio

Ovog tjedna počinje 15. Culture Shock Festival, koji će se održavati u Križevcima od 14. ožujka do 20. travnja. U tom periodu od 37 dana održat će se ukupno 24 događaja na 8 različitih lokacija u gradu:
– 6 radionica će se održati u učionici Pučkog otvorenog učilišta Križevci, Trg sv. Florijana 7

– 2 predstave, od toga:
o 1 kazališna predstava će se održati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, A. G. Matoša 2
o 1 stand up predstava će se održati na katu Caffe bara Bull 23, Drage Grdenića 7

– 2 performansa, od toga:
o 1 plesni performans će se održati u Maloj dvorani Hrvatskog doma, A. G. Matoša 4
o 1 pub kviz performans će se održati na katu Caffe bara Bull 23, Drage Grdenića 7

– 2 likovne izložbe će se održati u auli Gradske knjižnice “Franjo Marković”, Trg sv. Florijana 14

– 3 koncerta mladih glazbenih izvođača i sastava će se održati na katu Caffe bara Bull 23, Drage Grdenića 7

– 2 filmske projekcije će se održati:
o u Kinu Kalnik, Augusta Šenoe 3
o na Gradskom stadionu, Šetalište Dragutina Novaka

– 7 popularnoznanstvenih, književnih i drugih društvenih tribina će se održati u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“, Trg sv. Florijana 14

Udruga P.O.I.N.T. Križevci se ovim bogatim programom ponosno predstavlja kao jedini organizator jubilarnog izdanja Culture Shock Festivala, a kao prijatelje festivala za ovu godinu posebno se ističu Gradska knjižnica “Franjo Marković” i Pučko otvoreno učilište Križevci.
Također, zahvala na podršci se upućuje Zavodu za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Iz ovogodišnjeg programa posebno se izdvajaju nagrađivani umjetnički proizvodi – kazališna predstava „Na rubu pameti“ Dragana Despota (nominiran za Večernjakovu ružu ove godine) i dokumentarni film „Srbenka“ Nebojše Slijepčevića, zatim stand up show „Prosti faktori“ Marka Dejanovića i plesna produkcija „Girl like“ Križevčanke Ane Jelušić.

Jubilarni Culture Shock Festival posebnu pažnju poklanja mladim kreativcima i umjetnicima u usponu pa će tako koncerte održati zagrebački sastavi BluVinil, Cubies i Amaterapeuti, samostalnim likovnim izložbama će se predstaviti mladi Križevčani Matija Palčić i Irma Vargić, a svoje će literarne radove predstaviti sve poznatija Književna grupa 90+. Niz uvaženih istraživača i stručnjaka sa zagrebačkog PMF-a, zatim Instituta za antropologiju te Instituta za arheologiju predstavit će uzbudljive rezultate i nova saznanja važnih znanstvenih istraživanja, a vlastita tiskana izdanja predstavit će lokalni publicisti Tomislav Bogdanović i Pero Budija.
Za sve posjetitelje željne praktičnog znanja u ponudi su vikend radionice crtanja stripa, dizajna za nedizajnere, poslovanja na Instagramu, GDPR-a, projektnog planiranja za organizacije civilnog društva te anegdotalne povijesti matematike.

15. Culture Shock Festival financijski podržavaju Ministarstvo kulture i Grad Križevci.

Čitav program je dostupan na web sjedištu festivala www.c-shock.org, s najavama na festivalskoj Facebook stranici www.facebook.com/kultursok.

Pozivaju se sve Križevčanke i svi Križevčani, kao i gosti grada, da posjećuju programe 15. Culture Shock Festivala, uz slogan „Mladi kulturi, kultura svima!“

#csf2019 #cultureshock #krizevci #mladikulturi #kulturasvima

Na vrh