Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Plesni festival “Križevci Dance Cup”

Događaj je završio

Po drugi puta zaredom PC RITAM KRIŽEVCI organizira međunarodno natjecanje u različitim vrstama plesa, plesni festival KRIŽEVCI DANCE CUP koji će se održati 06.04.2019. u školskoj sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca, Križevci s početkom u 11:00 sati.

U PC RITAM Križevci bavimo se standardnim i latinsko-američkim plesovima, a posebnu pažnju poklanjamo radu s djecom i mladima jer smatramo da je bavljenje plesom najbolji način borbe protiv droge i ostalih ovisnosti koje su djeci i mladima u današnje doba lako dostupne.

Natjecanje je podijeljeno po starosnim kategorijama na sljedeći način:
1.BABY 3-5 godina
2.MINI 6-9 godina
3.DJECA 10-12 godina
4.JUNIOR 13-15 godina
5.SENIOR 16-30 godina
6.SENIOR 1: 31+
Predviđena minutaža za izvođenje plesnih točki je od 1-5 minuta a ovisi o starosnoj kategoriji i načinu izvedbe (solo,duo/trio,grupa,formacija ili produkcija)

Žiri se sastoji od domaćih i stranih priznatih stručnjaka iz raznih plesnih kategorija (sudaca,trenera,koreografa) odabranih na temelju njihovih referenci. Svaka kategorija ima 5 sudaca specijaliziranih za plesnu disciplinu koju sude.
Suci ocjenama od 1-10 ocjenjuju sljedeće parametre:
-tehnika
-glazba i ritam
-interpretacija
-koreografija
-sinkronizacija
Pobjednik svake kategorije je izvedba koja je ocijenjena s najvećim brojem bodova.
Natjecanje je otvoreno za klubove,udruge,pojedince,školske skupine i samostalne plesače iz zemlje i inozemstva.

Uz vrhunsku plesnu izvedbu, ugodnu glazbu, atraktivne izvođače i glamurozne kostime, natjecanja u različitim plesnim stilovima izniman su kulturno-umjetnički doživljaj. Stoga se na ovakvim natjecanjima okuplja mnoštvo gledatelja koji dolaze uživati u spektakularnim plesnim izvedbama i nezaboravnom druženju.

Na vrh