Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Otkrijte križevačke tajne” – povodom Svjetskog dana turističkih vodiča

Događaj je završio

“Otkrijte križevačke tajne” povodom Svjetskog dana turističkih vodiča u subotu 24. veljače 2024.

Sve je počelo 1990. godine u Beču, kada su lokalni turistički vodiči odlučili predstaviti svoje zanimanje i svoj grad lokalnim stanovnicima. Od tada se 21. veljače širom svijeta na inicijativu Svjetske federacije udruženja turističkih vodiča obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.  

U našem gradu djeluje nekoliko turističkih vodiča koji nestrpljivo dočekuju posjetitelje i otkrivaju im križevačke turističke tajne. Kako bi Vas upoznali s njima i pobrinuli se da Svjetski dan turističkih vodiča u Križevcima ne prođe nezapaženo, Turistička zajednica grada Križevaca već tradicionalno poziva sve zainteresirane i znatiželjnike, djecu i odrasle, stanovnike i putnike namjernike da se pridruže besplatnom razgledavanju grada Križevaca pod vodstvom naših stručnih vodiča.

Birate li prošlost ili budućnost?

Birajte između Križevačke svemirske avanture ili se vratite u Križevce kroz povijest, upoznajte s povijesnim ličnostima i otkrijte gradske tajne. TZ Grada Križevaca već tradicionalno, po deseti puta organizira besplatno vođenje gradom povodom Svjetskog dana turističkih vodiča. Dođite u subotu, 24. veljače 2024. u 10 sati ispred Turističkog informativnog centra i krenite u otkrivanje križevačkih tajni.

Cilj ove besplatne akcije je upoznati javnost s radom turističkih vodiča te skrenuti pažnju javnosti na važnost povijesne i kulturne baštine za razvoj turizma u našem gradu.

Prošećite gradom, upoznajte povijesnu i kulturnu baštinu, poznate povijesne ličnosti, otkrijte gradske tajne, čujte neispričane priče!

Turistička zajednica Grada Križevaca

otkrijte-krizevacke-tajne

Na vrh