Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Događaj je završio

Javna akcija
– obilježavanje 22.09. Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama
petak, 21.09.2017., Križevci, Strossmayerov trg, od 10 – 11 sati

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja.
Povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama udruga “HERA“ u suradnji s Policijskom postajom Križevci te Centrom za socijalnu skrb Križevci, organizira Javnu akciju senzibiliziranja javnosti na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.
Osnovni cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku. Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.
Javna akcija održati će se u Križevcima 21.09. na Strossmayerovom trgu, u vremenu od 10,00 – 11,00 h.
Tijekom javne akcije građani/ke će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te će se dijeliti letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.
Javna akcija održava se u sklopu projekta “Aktivno protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji” kojeg financijski podržava Grad Križevci i Koprivničko – križevačka županija.

Na vrh