Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

NOĆ MUZEJA U GRADSKOM MUZEJU KRIŽEVCI

Događaj je završio

I ove godine, u petak 31. siječnja, u Hrvatskoj se po petnaesti put održava Noć muzeja, manifestacija koju je do sada posjetilo više 5.000.000 posjetitelja. Ovogodišnja Noć muzeja posvećena je velikim muzejskim obljetnicama: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. godine i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrtu Zagrebu, osnovanog 1880. godine.
Kao i niz godina do sada obilježavanju Noći muzeja pridružio se i Gradski muzej Križevci.

Vrata stalnog muzejskog postava biti će, kao i obično, otvorena između 18 i 21 sat, uz besplatan ulaz.

Nakon toga, od 20 sat, program Noći muzeja seli u prostore Likovne galerije. Zadnja je to prilika da se razgleda izložba “Zemlja”, kojoj je i posvećena križevačka Noć muzeja.

Ove godine njenom obilježavanju priključili su se i učenici osnovne škole “Vladimir Nazor”, koji su uz mentorstvo prof. Ane Marije Smoljenec priredili stop-animaciju djela Marijana Detonija. Kao i obično od 21 sat čekaju nas i dva predavanja vezana za trenutnu izložbu. Marijan Špoljar, povijesničar umjetnosti, galerist i umirovljeni ravnatelj Muzeja grada Koprivnica održati će predavanje o grupi “Zemlja”, a Zoran Homen, arheolog, likovni pedagog i dugogodišnji ravnatelj Gradskog muzeja Križevci, upoznati će nas pobliže s radom znamenitog križevačkog slikara Marijana Detonija. Moderator događanja biti će ravnateljica Muzeja Tea Hatadi.

I na ova događanja ulaz je naravno besplatan.

 

Na vrh