Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Međunarodni dan muzeja u Gradskom muzeju Križevci

Događaj je završio

Gradski muzej Križevci i ove godine obilježava Međunarodni dan muzeja na ovogodišnju temu „Muzeji za različitost i uključivost“.

Na Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju. Međunarodna muzejska zajednica pokrenula je obilježavanje 1977. (ICOM), koje se od 1992. provodi na određenu temu. Iniciranje obilježavanja u Hrvatskoj, vodi od 1980. Muzejski dokumentacijski centar, koji je ujedno promotor cijele manifestacije.

Gradski muzej Križevci pripremio je i ove godine bogat program povodom Međunarodnog dana muzeja. Tako ćete moći nesmetano uživati u  tri virtualne izložbe koje će se od 18. svibnja moći pogledati na službenim stranicama muzeja: http://www.gradski-muzej-krizevci.hr/?page_id=1646.
Osim izložbi  kao dio programa Gradski muzej Križevci putem svoje Facebook stranice pokrenuo je grupu “OD CEHOVA DO ČELIKA I NAKON” na koju se pozivaju svi zainteresirani za temu da se uključe u kreiranje izložbe koja je planirana krajem 2020. godine.

Gradski muzej Križevci, 18. svibnja 2020. godine otvorit će i svoja vrata stalnog postava koji će posjetitelji, uz sve propisane mjere, moći besplatno razgledati od 10 do 18 sati (Ulica Tome Sermagea 2).

Na vrh