Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kultura u akciji: Koga stvorim bude živ

Događaj je završio

Močvarni laboratorij
Kultura u akciji
Likovna radionica: Koga stvorim bude živ
24.2.2022. 18:00 – 21:00
Klub Kulture, Križevci
Prijave: dijana@klubkulture.org
Broj mjesta je ograničen.
Sudjelovanje je besplatno.
Polaznici će biti uvedeni u ulogu umjetnika i vođeni kroz stvaralački proces od iznalaženja zajedničke ideje do finalizacije pokretne skulpture kojoj će odrediti identitet i smisao.
Cilj radionice je upoznati polaznike s autorskom reciklažnom likovnom tehnikom oblikovanja papirom i selotejpom kojom se na jednostavan način mogu izraditi čvrsti, impozantni i raznovrsni objekti, skulpture i scenografije te osmišljavati ekološki, socijalni ili umjetnički projekti.
Za kraj će biti prezentiran socijalno umjetnički projekt „Putnici“ koji koristi koncept pokretnih skulptura s namjerom aktivacije mašte i poticanja ideja kako upotrijebiti naučeno za kreiranje osobnih projekata.
Radionica je idealna za sve kreativce, bez obzira kakav talent imaju.
O voditeljima:
Margareta Vidmar i Dražen Pavalić aka Esox Lucius Ido djeluju kao umjetnički dvojac; istražuju uporišta identiteta, manifestacije i djelovanje arhetipova u svakodnevici te ulogu umjetnosti kao iscjeliteljske, ludičke i socijalne. Predstavnici su autsajder scene. O njima je snimljen dokumentarni film „Putnici” u režiji Tine Šimurine (grand prix DORF, Vinkovci; Nagrada publike Dok`n`ritam festival, Beograd).
Projekt Kultura u akciji gostuje u Križevcima kroz partnerstvo URK-a s Udrugom K.V.A.R.K. i Srednjom školom “Ivan Seljanec” Križevci.
▬▬▬
Močvarni Laboratorij je edukacijski program udruge URK koji se provodi u klubu Močvara, a podržavaju ga Ministarstvo kulture i medija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH.
Izvor: Udruga KVARK
Na vrh