Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Koncert Orkestra mladih glazbenika

Događaj je završio

U Križevcima će se od 4. do 9. srpnja održati prvi Ljetni glazbeni kamp orkestra mladih glazbenika. Kamp je nastao na inicijativu članova Orkestra mladih glazbenika po uzoru na kampove koje mnogi glazbenici posjećuju diljem Europe s ciljem usavršavanja svog orkestralnog muziciranja.
Pod vodstvom maestra Matije Fortune i mentora Josipa Konfica, Maria Komazina, Vlatke Peljhan i Mire Saje 40ak polaznika imat će priliku pet dana intenzivno uvježbavati program za ostatak koncertne sezone te za najavljeno gostovanje Orkestra u Berlinu u rujnu 2022. godine.
Polaznici će sa svojim mentorima uvježbavati program sekcijskim i tutti probama, a križevačkoj publici predstavit će se koncertom u petak 08. srpnja u Velikoj dvorani Hrvatskog doma uz gošću, nastavnicu pjevanja u Glazbenoj školi Alberta Štrige, Gabrielu Hrženjak.
Drugi koncert izvest će dan kasnije 09. srpnja u Štrigovi u Zmajevom Vrtu obitelji Valkaj uz Ivanu Lazar, Branku Tkalčić, Filipa Filipovića i Miljenka Turka. Ovakav kamp prilika je mladim glazbenicima da steknu potrebno iskustvo u orkestralnom muziciranju te da postanu što kompetentniji za profesionalno djelovanje u ansamblima i orkestrima.

Na vrh