Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Književni susret s Tomislavom Zagodom

Događaj je završio

Poštovani,

srdačno Vas pozivamo na književni susret za mlade s Tomislavom Zagodom u petak 4. studenoga u 14 sati u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci u sklopu Međunarodnog festivala književnosti Galovićeva jesen.

Ulaz je besplatan!

(Za dolazak veće grupe molimo da se najavite na gkfm.ozo@gmail.com )

Tomislav Zagoda rođen je 15. ožujka 1970. u Zagrebu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Gjure Sedera, nakon čega je studirao religijsku kulturu i filozofiju. Doktorirao je 2014. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu s radom Humor u slovenskom, bosanskohercegovačkom i hrvatskom romanu u razdoblju tranzicije.

Dobitnik je nagrade „Grigor Vitez“ za tinejdžerski roman Balada o Buginim gaćicama, za kojim su slijedili roman za mlade Krizni put Gustava S. i zbirka priča za mlade Nek bude kaos. Priče su mu objavljene u zborniku Kako smo popubertetili (10 priča o odrastanju), Nove priče i pjesme dobitnika Nagrade „Grigor Vitez“. Suradnik je Hrvatske radio televizije za čiji je Program za djecu u mlade napisao brojne scenarije (Žutokljunac, Čarobna ploča, Prijatelji i dr.). U slobodno se vrijeme bavi i prevođenjem, pa je tako preveo s engleskoga špijunski roman Moskovska pravila (autor Daniel Silva). Pod pseudonimom Bartol Fuchs piše krimiće za odrasle o inspektoru Cuculiću.

Autor je ilustriranih biografija za djecu i mlade.

Književni festival „Galovićeva jesen“ organizira se u čast književnika Frana Galovića (1887.-1914.), rođenog u Peterancu kod Koprivnice. Prvi puta organiziran je 1994. godine.

U sklopu manifestacije organiziraju se književni susreti, javna čitanja, umjetničke akcije, predstavljanja knjiga, okrugli stolovi, stručni i znanstveni kolokviji, izložbe, predstave, ekskurzije i slično.

Na vrh