Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Javna akcija povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena

Događaj je završio

Udruga HERA Križevci poziva na javnu akciju obilježavanja 8.marta Međunarodnog dana žena.

Javna akcija će se održati u srijedu  08.ožujka 2023.godine u vremenu od 10 – 11 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Javna akcija provodi se u sklopu kampanje „Za nasilje nema opravdanja“ koja je dio  aktivnosti projekta  Novi početak, kojeg provodi Koprivničko-križevačka županija u partnerstvu sa Udrugom “HERA“ Križevci i Centrom za socijalnu skrb Križevci.

Cilj kampanje je  podizanje svijesti javnosti o važnosti žene u društvu i problemu nasilja nad ženama. U borbi protiv nasilja nad ženama presudno je kažnjavanje počinitelja, ali i pružanje zaštite žrtvama, kako bi mogle početi u potpunosti živjeti bez straha i nasilja.

Projektom Novi početak je kroz sredstva Europskog socijalnog fonda osigurano 9.233.880,49 kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja. Korisnik projekta je Koprivničko-križevačka županija, dok su projektni partneri Udruga “HERA“ Križevci i Centar za socijalnu skrb Križevci. Stručnu pomoć u provedbi projekta pruža PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije.

Udruga Hera Križevci

Na vrh