Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izložba i predstavljanje monografije “Barbara Percač

Događaj je završio

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci poziva na otvorenje izložbe uz predstavljanje monografije “Barbara Percač” u utorak 8. ožujka u 18 sati u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci. Monografiju i izložbu će predstaviti predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici Dražen Ernečić, Pero Markić, prof. likovne kulture i predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Križevcima Renata Husinec.

Pjesme čitaju: Katica Rajić, Marija Hegedušić te autorica Barbara Percač.
Izložba ostaje otvorena do 18. ožujka i može se razgledati u radno vrijeme Knjižnice.
Molimo sve posjetitelje da poštuju važeće epidemiološke mjere.
***
Barbara Percač iz Koprivnice piše poeziju i slika. Prvi je put svoje likovne radove javnosti predstavila davne 1969. i otada nije prestala stvarati i izlagati. Njezina monografija “Barbara Percač”, objavljena 2020. godine, podnaslovom “retrospektiva slika i pjesama” najtočnije opisuje izložbu koju je pripremila za križevačku publiku.
“Barbara ne slika ono što vidi već ono što zamišlja da vidi. Njezine vizije uvijek su rezultat viđenih elemenata stvarnosti. Vršeći selekciju tih viđenih elemenata kod formiranja svoje slikovne stvarnosti, ona polazi od realističkih detalja, ali ih transformira u umjetničku viziju.” Josip Slavić, ulomak iz monografije.

Na vrh