Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Izložba dječjih radova “Glagoljicom po svijetu”

Događaj je završio

Osnovna škola Ljudevita Modeca i

Gradski muzej Križevci
pozivaju Vas na
otvorenje izložbe dječjih radova
osnovnih i srednjih škola

Glagoljicom po svijetu

24. studenog 2020. u 13 sati

Križevci, Likovna Galerija, Trg Antuna Nemčića 6/1.

Izložba ostaje otvorena do 02. prosinca 2020.

Riječ je o putujućoj izložbi radova učenika iz 16 osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine (Zagreb, Sesvete, Gornje Podotočje, Antunovac, Sirač, Križevci, Karlovac, Josipdol, Fužine, Sv. Filip i Jakov, Split, Mostar).

Radovi su u veljači bili predstavljeni na izložbi „Oživljena baština, bogatstvo i ljepota pisama – glagoljice” u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu koje organizira Društvo prijatelja glagoljice iz Zagreba. Dio radova je po zatvaranju izložbe iz Zagreba otputovao u Antunovac, a odatle u Oštarije, Udbinu i Fužine. Sada će je imati priliku vidjeti Križevčani, a zatim nastavlja put u ostala glagoljaška središta.

Izložba će u Križevcima biti otvorena u utorak 24. studenoga 2020. u 13 sati u Likovnoj galeriji Gradskoga muzeja Križevci, a moći će se razgledati do 2. prosinca 2020.

Na izložbi će, između ostalih, biti prikazani radovi učenika OŠ Ljudevita Modeca nastalih pod vodstvom učiteljica Ane Andrić, Nine Drakulić, Martine Iveković, Ane Pajnić, Senke Pleše, Martine Valec-Rebić i Danijele Zagorec.

Izložbu možete pogledati svaki radni dan od 10 do 13 sati,
subotom od 10 do 12 sati.

Molimo sve posjetitelje da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mjera u vanjskim i unutarnjim prostorima Likovne galerije. Na ulazu u Likovnu galeriju nalazi se dezinfekcijsko sredstvo za posjetitelje, koji su obavezni dezinficirati ruke pri ulasku. U svim zatvorenimi otvorenim prostorima Muzeja i Galerije posjetitelji su dužni nositi zaštitnu masku i održavati razmak od 2 metra.

Na vrh