Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Grad Križevci – Tjedan kolektivne sadnje stabala

Događaj je završio

Grad Križevci u suradnji s Komunalnim poduzećem d.o.o. Križevci nastavlja s akcijom sadnje stabala i poziva sve građane da daju svoj doprinos u subotu, 6. ožujka u 10,00 sati kod sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici.
Grad Križevci i ove će godine osigurati sadnice koje će se saditi u sklopu nacionalne kampanje „Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.“ koju organizira Udruga „Zasadi stablo, ne budi panj“.
Akciju sadnje stabala Grad Križevci provodi od 2018. godine, prošle godine zbog lockdowna akcija nije provedena, no u dvije godine uspješnog provođenja akcije posađeno je 66 novih stabala na području Križevaca. U sadnji su doprinos dali brojni građani, i veliki i mali pa stoga i sada pozivamo sve građane, škole i udruge da se uključe i u ovogodišnju akciju te da zajedno „zazelenimo“ Križevce.
S obzirom na epidemiološke mjere, svoj dolazak potrebno je najaviti do 5. ožujka 2021. na e-mail jelena.jakara@krizevci.hr ili na broj 628-937. Potrebno je donijeti alat za sadnju, rukavice i dobru volju. Ukoliko nemate alat, moći ćete ga posuditi na lokaciji sadnje.
Svoj doprinos može dati svatko na način da posadi nova stabla na površinama u svom vlasništvu. Fotografije sadnje u vlastitom aranžmanu možete dostavljati koordinatoru akcije Gradu Križevcima putem e-maila jelena.jakara@krizevci.hr. Sva zasađena područja u RH će se digitalno kartografski vizualizirati na sljedećoj poveznici https://panj.crogis.hr/ pa vas stoga molimo da po završetku sudjelovanja zabilježite zasađenu lokaciju s potrebnim informacijama.

ne-budi-panj

Na vrh