Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Faro Art Festival

Događaj je završio

Udruga za ekonomiju zajedništva i Pokret Fokolara organiziraju tradicionalni, a ove godine i  jubilarni 5. Faro Art Festival u Križevcima, koji će se održati od 1. do 3. rujna u Centru Mariapoli Faro.

Međugeneracijski, međunarodni i interaktivni festival ponovo nudi otvorene umjetničko kreativne radionice za sve posjetitelje. Organizatori ističu ponos što će ove jubilarne godine voditelji radionica biti i priznati umjetnici kao što su filmska producentica, Tiha K. Gudac, dobitnica niza međunarodnih nagrada i priznanja, npr. Nagrada Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film u godini 2014. i već poznati voditelj radionice glume, glumac Andro Damiš, dobitnik godišnje Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju mušku ulogu u predstavama za djecu i mlade.

Polaznici se mogu upisati na četiri radionice, i to:

– gluma (voditelj glumac Andro Damiš)

– režija (voditeljica filmska producentica Tiha K. Gudac)

– crtanje (voditelj student učiteljskog fakulteta i likovne kulture Damjan Ivanko)

– fotografija (voditelj Dragan Francuz, predsjednik Foto kluba Valpovo)

Navedene radionice su besplatne ali ne i bez vrijednosti, a odvijaju se u subotu i nedjelju u jutarnjim terminima te se je za njih potrebno prijaviti .

Subota popodne otvorena je za sve posjetitelje radionicama kao što su igre za djecu koje će pripremati OD Izviđači Kalnik, oslikavanja lica djece, bojanje keramike, čitanje poezije ispod  jablana s križevačkim književnikom Josipom Peterlićem Pjerom i promatranje neba pod vodstvom Astronomskog društva Perzeidi.

Svi prijatelji umjetnosti dobrodošli su na otvorenje jubilarnog 5. festivala u petak 1. rujna u 19 sati paralelno s otvorenjem izložbe Foto kluba Vapovo i na završnicu festivala u nedjelju 3. rujna u 15 sati, kada će polaznici radionica publici predstaviti što su naučili.

Ulaz je  slobodan.

Uz veliko zadovoljstvo Faro Art Festival uključuje se i u duhovni program vezan uz proslavu  dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina jer organizatori smatraju da su vrijednosti i moto  festivala – ljepota, empatija i neprolaznost, povezane su figurom tog velikog i hrabrog čovjeka.

Zapratite službenu Facebook i Instagram stranicu festivala, gdje će se redovito objavljivati sve novosti.

Izvor: Udruga za ekonomiju zajedništva i Pokret Fokolara

faroartfestbanner

Na vrh