Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dječji tjedan 5.-11.10.2020.

Bez fotografije

Događaj je završio

Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija Saveza društava “Naša djeca” Hrvatske i osnovnih društava te aktivnost posve posvećena djeci. Trajni ciljevi Dječjeg tjedna su: usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu, organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu, pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece, kao i poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

S obzirom na preporučene epidemiološke mjere, okupljanje vrtićanca i školaraca neće se održati, no njihovi će radovi biti postavljeni na Strossmayerovom trgu. Obilježavanje Dječjeg tjedna i proslava 70. rođendana Saveza Društava Naša djeca provodit će se tijekom tjedna kroz aktivnosti koje obuhvaćaju likovne radionice, izložbe slika, predstavljanje časopisa te sad već tradicionalno sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“.

U provođenje aktivnosti uz Grad Križevce uključili su se Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci, Udruga osoba s invaliditetom Križevci, udruga „VRTULJAK“, Zelena energetska zadruga i KLIK, Zajednica športskih udruga i Društvo športske rekreacije, Radio Križevci te naravno vrtići, osnovne i srednje škole s područja grada.

Program obilježavanja moguće je pogledati ovdje Program

Na vrh