Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dječji tjedan

Događaj je završio

U organizaciji Koordinacijskog odbora akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“ te u suradnji s udrugama i ustanovama s područja grada, u Križevcima će se od 02. do 08. listopada održati još jedan Dječji tjedan.
Uz već tradicionalne programe kao što su okupljanje djece na Strossmayerovom trgu i snimanje emisije u kojoj djeca gradonačelniku predstavljaju svoje prijedloge o tome kako poboljšati život djece u Križevcima, i ove godine pripremljeni su brojni drugi programi.
Dr. med. spec. pedijatrije Zdenka Škorić Kovačić u Dječjem tjednu održat će roditeljske sastanke u svim križevačkim vrtićima na temu bolesti djece pod nazivom „Čuvajmo zdravlje naše djece“.
Dramska skupina Kolibrići pripremila je dva igrokaza za djecu „Puna vreća laži“ i „Kokoš kod frizera“ koji će se održati u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ u ponedjeljak u 16,45 sati.
Razvojni prozorčić organizira u svojim prostorijama besplatnu radionicu za bebe od 6 do 12 mjeseci pod nazivom „Čarolija osjeta“, a za istu se potrebno prijaviti na 098 968 4603.
U Gradskoj knjižnici na Dječjem odjelu organizirana je Dječja čajanka „Štatutko u vinogradu“ dok će u Dječjoj igraonici djeci čitati volonteri Centra za mlade.
S obzirom da je tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna – vještina i s obzirom na iznimna ovogodišnja postignuća djece na državnim i međunarodnim natjecanjima, gradonačelnik Mario Rajn održat će prijem za svu djecu, sudionike državnih i međunarodnih natjecanja i to u četvrtak, 05. listopada s početkom u 10,00 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma.
Pučko otvoreno učilište Križevci i Televizija Križevci i ove su godine pripremili besplatnu projekciju animiranog filma „Nestašna zubić vila“ i to u četvrtak, 05.10. u 17,00 sati u Kinu Križevci, a svi zainteresirani mogu besplatne karte rezervirati na www.kino.krizevci.hr.
Komunalno poduzeće d.o.o. održat će zanimljivu edukativnu radionicu u Dječjoj igraonici Gradske knjižnice „Franjo Marković“ pod nazivom „Reciklirajmo zajedno“ gdje će djecu poučiti kako reciklirati otpad.
Subota, 7. listopada započet će sportskim programom koji će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici. U 10,00 sati počinje tradicionalno natjecanje Najbolji tim u gradu u kojem jedan tim roditelj-dijete odmjerava svoje snage s drugim takvim timovima. Natjecanje će se odvijati u dvije kategorije, od 3 do 4 godina te od 5 do 6 godina. U 10,30 sati održat će se još jedna utrka beba u puzanju i to u dvije kategorije, djeca do 12 mjeseci i djeca od 12 do 16 mjeseci starosti. Pozivamo sve roditelje i njihovu djecu da se priključe ovim zabavnim sportskim događanjima, a nagrade za one najbolje osigurala je tvrtka KTC d.d. Svi zainteresirani mogu se prijaviti unaprijed ili pak potražiti dodatne informacije na info@krizevci.hr ili na broj mobitela 0911720967.
Subota će završiti Hoop danom, odnosno radionicama cirkuskih vještina – hula hoop i partnerska akrobatika koje će se održati u Klubu kulture dok će u 17,00 sati uslijediti velika cirkuska predstava za djecu u Velikoj dvorani Hrvatskog doma u organizaciji Udruge K.V.A.R.K.
Zadnji dan Dječjeg tjedna u organizaciji Košarkaškog kluba „Radnik“ Križevci te u suradnji s Komunalnim poduzećem d.o.o. na vanjskom košarkaškom igralištu Gimnazije I. Z. Dijankovečkoga održat će se program pod nazivom „Baci u koš, čuvaj prirodu!“. Uključiti se mogu djeca od 6 do 10 godina koja će kroz razne igre koristiti elemente košarke i ujedno učiti o pravilnom razvrstavanju otpada.
Cijeli tjedan križevački dječji vrtići će unutar svojih skupina provoditi prigodne programe i na taj način obilježiti tjedan posvećen djeci. Osnovna škola „Vladimir Nazor“ će provoditi projekt „Zaboravljene dječje igre“, u školskoj knjižnici održat će se lutkarsko-dramske radionice prema igrokazima Jadranke Čunčić Bandov dok će nastavnica Sandra Vurnek s Klubom mladih tehničara provesti humanitarnu akciju te potom posjetiti Dom za djecu sv. Marko Križevčanin.
Sedmo izdanje Dječjeg tjedna u Križevcima odvija se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Na vrh