Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dan i svetkovina sv. Marka Križevčanina

Događaj je završio

Sveti Marko Križevčanin treći je kanonizirani hrvatski svetac Rimokatoličke Crkve čiji se spomendan obilježava 7. rujna na dan kada je umro mučeničkom smrću u Košicama. Kao i svake godine, program započinje 29. kolovoza i trajat će do 15. rujna, a obuhvatit će duhovne sadržaje i misna slavlja od kojih ističemo 7. rujan kao centralni događaj, Svetkovinu sv. Marka Križevčanina u sklopu koje će misno slavlje na Strossmayerovom trgu od 11 sati predvoditi mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup.

Program obilježavanja prilagođen je trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Procesija ove godine neće biti održana, a organizatori apeliraju na građane da se pridržavaju epidemioloških mjera, prvenstveno držanja razmaka od 1,5 m te mole za odgovornost i da ne dolaze ukoliko imaju simptome koronavirusa.

 Sa željom da postane tradicionalan, Gradska uprava Križevci u vidu obilježavanja dana i svetkovine sv. Marka Križevčanina priprema prijem za djecu rođenu u 2019. godini koja nose ime Marko, ime zaštitnika Grada, a s prebivalištem na području Grada Križevaca te poziva roditelje da se prijave na 048/681-002 do 02.09.2020. Prijem će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama te ograničen na djecu rođenu u prošloj godini.

 

 

Na vrh