Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Dan grada Križevaca

Događaj je završio

Grad Križevci 24. travnja slavi Dan grada. Datum se veže uz spomen na proglašenje slobodnoga kraljevskoga grada Križevaca 24. travnja 1252. godine. Toga dana je ban Stjepan proglasio Gornji grad novim kraljevskim gradom davši ljudima koji u njemu stanuju iste sloboštine koje su uživali građani Griča i Novog grada Zagreba. Povelju bana Stjepana potvrdio je kralj Bela IV 16. kolovoza 1253. godine.

Povodom obilježavanja Dana grada, svaku godinu, u gradu se tradicionalno održavaju brojna događanja koja pripremaju križevačke udruge, društva i institucije. Travanj će obilježiti sportska, književna i kulturna događanja u koje će građani moći sudjelovati.

Na pripremu programa, kao i na sva događanja, utjecala je pandemija koronavirusa te će se programi održavati sukladno preporučenim epidemiološkim mjerama i Odlukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Organizatori zadržavaju pravo izmjene i dopune te otkaza programa u skladu s preporučenim epidemiološkim mjerama i drugim opravdanim razlozima. Molimo vas da pratite stranice organizatora kako biste bili u tijeku s najnovijim informacijama oko održavanja istih.

Program donosimo u nastavku.

plakat-dan-grada-2021

Na vrh