Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

53. Križevačko spravišče

Događaj je završio

Ovo godine u subotu 04. srpnja 2020. Križevačko veliko spravišče održat će se pod nazivom „53. Križevačko spravišče“. Ova tradicionalno trodnevna, najstarija kulturno-turistička manifestacija u ovom kraju u organizaciji Turističke zajednice Grada Križevaca i Grada Križevaca, kao posljedica koronakrize održat će se u smanjenom obliku u želji da se tradicija očuva te da se središnji događaj predstave pomirbe održi uz pridržavanje preporuka HZJZ-a.

Pripreme za predstavu su u tijeku, glumci predano uvježbavaju u ovom kratkom periodu koji je nastupio nakon što su probe dozvoljene preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a nakon prošlogodišnjeg uspjeha, predstavu će i ove godine režirati Petra Radin.

Središnji događaj 53. Križevačkog spravišča je predstava pomirbe križevačkih purgera i kalničkih šljivara uz glazbenu pratnju „Pletera“ te dodjela javnih priznanja Grada Križevaca. Posjetitelji će već od jutra moći sudjelovati u likovnim radionicama za djecu i razgledati izložbu slika Križevačkog likovnog kruga na Nemčićevom trgu. „KUFER“ ulični festival i ove će godine biti dio manifestacije sa žonglerskim radionicama i predstavama za djecu. Spravišču će svoj doprinos dati i POOHfest, vatreni show, a atmosferu će dodatno zagrijati mlada pjevačka zvijezda Marko Kutlić, a sve će završiti uz neizostavan vatromet.

Na vrh