Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

13. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Događaj je završio

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i križevačka udruga POINT pozivaju Vas na 13. VEČERI UDARALJKAŠA U KRIŽEVCIMA, od 15. do 17. rujna u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige Križevci. Ovogodišnji VUK u novom terminu od 15. do 17. rujna predstavlja izvođače iz cijele Hrvatske i inozemstva koji će pokazati svoju virtuoznost i spretnost sviranja na udaraljkama svih vrsta, veličina i formata.

Događaj koji u Križevce već 13 godina dovodi domaće i inozemne majstore perkusioniste čije nadahnute izvedbe odzvanjaju cijelim gradom, ove se godine održava u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige, a uz večernje koncerte sva tri dana nudi i edukativne programe. Poseban fokus 13. izdanja VUK-a su radionice za najmlađe, namijenjene djeci od 4 do 10 godina.

“VUK je Festival koji nudi vertikalni presjek udaraljkaške scene, od početnika u osnovnim glazbenim školama, studenata na muzičkim akademijama do eminentnih umjetnika i ansambala u Hrvatskoj i regiji. Osim koncerata nudi besplatne udaraljkaške i bubnjarske radionice te stručne skupove nastavnika udaraljki. Želimo da se i najmlađi upoznaju s instrumentima koji stvaraju najrazličitije melodije. Glazbena edukacija od ranih dana važna je za njihov intelektualni razvoj, a naš spontan i opušten pristup pomaže tome da djeca zavole udaraljke. Bit će to prilika da djeca otkriju čaroliju ritma i glazbe dok se igraju i uče”, rekao je prof. Josip Konfic uime organizatora VUK-a iz Udruge P.O.I.N.T. Križevci i Glazbene škole Alberta Štrige.

Osim triju koncerata koje će tradicionalno održati učenici, studenti i profesionalni glazbenici, na repertoaru 13. VUK-a su dvije radionice. Bubnjarsku radionicu Kreativno vježbanje na setu bubnjeva vodit će edukator i bubnjar Goran Evetović iz Subotice, a nastavnica violine Lucija Stanojević iz Zagreba držat će dvije glazbene radionice (jedna za djecu od 4 do 6, a druga od 7 do 10 godina) pod nazivom Zika zika muzikaaa!

Student druge godine Muzičke akademije u Zagrebu Dane Franolić otvorit će ovogodišnji VUK koncertom pod nazivom Odjeci udaraljki, subotnji koncert pod nazivom Udaraljkaški dribling održat će magistrica glazbe Suzana Komazin s gostima, a učenici iz glazbenih škola u Križevcima i Zagrebu zatvorit će ovogodišnji VUK.

Svi koncerti održat će se u Koncertnoj dvorani Glazbene škole, a radionice u Udaraljkaškoj sobi u prizemlju Glazbene škole Alberta Štrige.

Ulazak na sve programe 13. VUK-a je slobodan.

Program 13. Večeri udaraljkaša Križevci:

vuk

Na vrh