Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

11. Večeri udaraljkaša u Križevcima

Događaj je završio

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci i udruga P.O.I.N.T. pozivaju Vas na 11. VEČERI UDARALJKAŠA U KRIŽEVCIMA koje će se održati od 10. do 12. listopada u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.

Večeri udaraljkaša u Križevcima (VUK) nastale su 2011. godine s ciljem promoviranja domaće i inozemne udaraljkaške scene. Osim eminentnih solista udaraljkaša u Hrvatskoj i šire, koncertima se predstavljaju i udaraljkaški ansambli i sastavi, mladi talentirani studenti Muzičke Akademije u Zagrebu te učenici srednjih i osnovnih škola iz cijele Hrvatske i regije izvodeći klasični i popularani udaraljkaški repetoar.

Na Večerima udaraljkaša do sada smo imali priliku slušati Josipa Konfica, Špelu Mastnak, Kaju Farszky, Filipa Merčepa, Francesca Mazzolenia, Luisa Camacho Montealegrea, Gregora Hrovata, Šimuna Matišića, Stanislava Muškinju, Marka Mihajlovića, Štefana Đurkovića & Flam-a Duo, Ink Experiment, Igora Lešnika i udaraljkaški ansambl biNg bang, udaraljkaški ansambl PAMAS, ansambl SUDAR, Beogradske perkusioniste te mlade udaraljkaše iz glazbenih škola u Karlovcu, Bjelovaru, Labinu, Varaždinu, Samoboru, Murskoj Soboti, Rijeci, Zagrebu i Križevcima.

Program VUK2021

10.9. PETAK
12 sati Stručni skup nastavnika udaraljki

19 sati Koncert učenika
GŠ Makarska
GŠ Ivana Matetića Ronjgova Rijeka
GŠ Pavla Markovca Zagreb

11.9. SUBOTA
12 sati Radionica Afrokubanski ritmovi i udaraljke Hrvoje Rupčić

19 sati Koncert Večer s marimbom
Srđan Palačković & Nevena Đorđević

21.30 sati VUK Afterparty
DJ Barilikum uz štandove Križevačke pivovare i vinarije Korenko

12.9. NEDJELJA
12 sati Radionica Od klasike do jazza
Borna Šercar

19 sati Koncert Seorsum
Štefan Đurković i gosti

_Svi koncerti i radionice održat će se u atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci_

Nakon stručnog skupa nastavnika udaraljki iz Hrvatske u petak, ovogodišnji udaraljkaški festival otvaramo Koncertom učenika iz glazbenih škola u Makarskoj, Rijeci i Zagrebu.
Subotnji program započinjemo udaraljkaškom radionicom Afrokubanski ritmovi i udaraljke pod vodstvom Hrvoja Rupčića, a središnji događaj je koncert Srđana Palačkovića i Nevene Đorđević iz Beograda pod nazivom Večer s marimbom, nakon kojeg slijedi afterparty uz DJ-a Barilikuma sa štandovima Križevačke pivovare i vinarije Korenko.
U nedjelju ujutro je bubnjarska radionica Borne Šercara pod nazivom Od klasike do jazza, a koncertom Seorsum novopečenog profesora udaraljki Štefana Đurkovića zatvaramo ovogodišnji VUK.

Večeri udaraljkaša iznimno su ponosni na organizacijsku, logističku i medijsku suradnja s križevačkom udrugom P.O.I.N.T.
Pokrovitelj ovogodišnjih Večeri udaraljkaša je Grad Križevci.

Veselimo se Vašem dolasku!

Na vrh