Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

10. Pinklecfest

Događaj je završio

Pinklecfest – kako su ga inicijatori i organizatori nazvali po kajkavskoj riječi pinklec, što označava naramak ili zavežljaj potrepština, u vikendima tijekom listopada publici nudi besplatan program ispunjen višemedijskim predavanjima, putopisnim prezentacijama i planinarskim pohodom na obližnju planinu Kalnik, što se u dosadašnjim izdanjima festivala, zahvaljujući sunčanim jesenskim danima i kvalitetnoj organizaciji lokalnih planinara, pokazalo kao pun pogodak.
10. Pinklecfest posvećen je 100. obljetnici smrti Dragutina Hirca, hrvatskog učitelja, prirodoslovca, planinara, botaničara i putopisca, pokretača i prvog urednika časopisa “Hrvatski planinar”.
Destinacije o kojima ćete moći čuti na predavanjima su Tenerife, Turkmenistan, Camino de Santiago, Čile, Irak i Andaluzija.
Putopisna predavanja na rasporedu su 2. i 9. listopada u 19:30 sati u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković, dok je tradicionalni planinarski pohod Put kleti potkalničkog kraja na programu 16. listopada.
Detaljniji raspored festivala dostupan je na webu https://www.pinklecfest.org/2021/
Na vrh